Dendoncker zag transfer Anderlecht niet als eerste keuze

Dendoncker zag transfer Anderlecht niet als eerste keuze: “Wachtte op andere opties”

14 september om 11:58

Leander Dendoncker keert terug naar RSC Anderlecht. De Rode Duivel geeft toe dat de Brusselse club niet zijn eerste keuze was. "Ik wachtte eerst op andere opties," verklaart de middenvelder, geciteerd door RTBF.

Dendoncker wordt een jaar uitgeleend door Aston Villa. Anderlecht wist hem uiteindelijk toch binnen te halen in hun zoektocht naar versterking voor het middenveld. Hoewel Dendoncker openstaat voor zijn terugkeer naar België, maakt hij duidelijk dat hij aanvankelijk andere kansen overwoog.

De middenvelder, die zijn carrière begon bij Anderlecht, speelt nu een nieuwe rol binnen het team. "Ik heb zes jaar in de Premier League gespeeld en ik heb veel meer ervaring dan vroeger. Ik ga proberen een leider op het veld te zijn en de jonkies zoveel mogelijk te helpen," zegt Dendoncker. 

Hij benadrukt hoe belangrijk het is om zijn ervaring door te geven aan de jongere generatie en hoopt op een positieve impact op het team. Zijn doel is duidelijk: zoveel mogelijk spelen en beslissend zijn voor de ploeg.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.