Standard is gaan winnen bij Dender, aanwinst Zeqiri gelijk trefzeker

13 september om 22:44
Laatste update: 13 september om 22:47

Standard heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan op bezoek bij Dender. Nieuwkomer Andi Zeqiri bewees gelijk zijn waarde voor de Rouches en tekende voor een van de twee treffers.

Coach Vincent Euvrard had geen verrassingen in petto bij zijn basisploeg. Voorin kregen zowel Bruny Nsimba als Mohamed Berte een basisplek toebedeeld, beide aanvallers scoorden al drie keer deze competitie. Standard haalde aan het einde van de zomermercato nog twee versterkingen binnen. Dennis Eckert Ayensa (Union SG) was er nog niet bij vanwege een blessure aan de adductoren. Zeqiri kreeg daarentegen gelijk een basisplek van coach Ivan Leko.

Al binnen de tien minuten hadden de bezoekers een voorsprong te pakken. Léandre Kuavita kwam in de zestienmeter in botsing met Dender-doelman Michael Verrips en arbiter Smet wees naar de stip. Soufiane Benjdida zette de strafschop om.

Dender probeerde wel, maar had grote moeite om door de hechte defensie van de bezoekers heen te spelen. Het waren dan ook de bezoekers die de beste kansen afdwongen. Na een half uur was Marko Bulat dichtbij de 0-2, maar doelman Verrips redde knap.

In het begin van de tweede helft ging Dender op zoek naar de gelijkmaker en Standard werd ver teruggeduwd. Bijna alle Rouches verdedigden rond de eigen zestien. Toch was het na een dik uur spelen weer Standard dat scoorde. Zeqiri sprintte de gehele Dender-defensie naar huis en rondde oog in oog met de doelman koeltjes af.

Dender-coach Euvrard wisselde nog een paar keer, maar het mocht niet baten. Na Club Brugge verloor de promovendus voor de tweede keer een thuismatch dit seizoen. Standard stijgt door de 0-2 zege in ieder geval voor even naar plek drie op de ranglijst.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.