Leander Dendoncker wil jonge spelers RSC Anderlecht helpen

Dendoncker wil mentor zijn voor jonge spelers: "Kan mijn ervaring bijbrengen"

13 september om 21:45

Leander Dendoncker kan zaterdag tegen KVC Westerlo zijn officiële rentree gaan maken voor RSC Anderlecht. De middenvelder denkt met zijn ervaring nog van veel waarde te zijn voor paars-wit.

Dendoncker zat in Engeland op een dood spoor en dus kwam Anderlecht als geroepen. "Tijdens de stage in de Verenigde Staten werd snel duidelijk dat ik weinig kansen zou krijgen bij Aston Villa", citeert Sporza de 32-voudig Rode Duivel. "En Anderlecht toonde al vroeg in de mercato interesse."

Bij paars-wit moet Dendoncker voor routine gaan zorgen in een team met veel jonge spelers. "Ik kan deze ploeg inderdaad mijn ervaring bijbrengen", stelt hij. "Er zitten immers veel meer jeugdspelers in deze kern dan vroeger."

Met Thomas Foket en Zanka werd deze zomer nog ervaring binnengehaald en dat is volgens Dendoncker positief. "Ik kan en wil de jongeren zeker vooruithelpen. Een goede mix tussen jeugd en ervaring is altijd belangrijk."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.