De Mil haalt stevig uit naar KVC Westerlo na ontslag: "Niet de waarden die ik zelf hanteer"

13 september om 20:45
Laatste update: 13 september om 21:01

Sporting Charleroi is goed begonnen aan het nieuwe seizoen en staat momenteel na zes speeldagen op een zevende plek in de stand. Een goed begin dus voor Rik De Mil, die meteen weet te overtuigen bij Charleroi en zo ook KVC Westerlo enigszins lik op stuk geeft.

De Mil was vorig seizoen nog actief voor Westerlo, maar werd daar na het veelbesproken gelijkspel tegen KRC Genk bedankt voor bewezen diensten. Toch gelooft De Mil niet dat dat ook de echte reden was voor zijn ontslag. "Mijn C4 was een puur voorwendsel. Dat is de enige manier waarop ik kan begrijpen wat er gebeurd is", vertelt hij aan RTBF.

Volgens hem is er namelijk een andere reden waarom hij moest vertrekken bij de Kemphanen. "De waarheid is dat het bestuur van Westerlo probeerde om me op te leggen om bepaalde spelers op te stellen", klinkt het. "Maar ik heb altijd geweigerd dat ze zich zouden moeien met mijn opstelling."

Hij dient het bestuur van Westerlo dan ook stevig van antwoord, dat volgens hem zwaar heeft gelogen. "Ze ontslaan me uiteindelijk om zogezegd ethische redenen. Ze waren vooral bang om voor de groene tafel punten te verliezen en te degraderen als ze geen duidelijk signaal naar de buitenwereld stuurden. Als we dan toch over 'ethiek' praten: hun waarden zijn niet de waarden die ik zelf hanteer", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.