Alexandersson in de wolken met transferzomer Kortrijk

Alexandersson in de wolken met transfers van KVK: "Uitstekende werk-mentaliteit"

13 september om 17:49

Voor KV Kortrijk wordt het zaak om de degradatie vroeger veilig te stellen dan vorig seizoen. Toen lukte dat pas in de ultieme barragewedstrijden. Met Freyr Alexandersson heerst er wel veel schwung in het Guldensporenstadion. Bovendien is de transferzomer een schot in de roos gebleken, althans in zijn ogen.

Een ontspannen Alexandersson liet zich in zijn persconferentie bijzonder opgetogen uit over de inkomende transfers van KVK. "Het is een heel solide groep", merkte de IJslander de voorbije weken al op. "De werk-mentaliteit is uitstekend." Nochtans is er veel veranderd in Kortrijk. Liefst veertien nieuwe aanwinsten moeten KVK uit de laatste vier houden. Dat vraagt natuurlijk tijd om hen in te passen, waarschuwt Alexandersson.

Eén van die verse krachten is Roko Simic. Zijn cv doet het beste verhopen. De 21-jarige spits mocht vorig seizoen nog 38 keer opdraven voor RB Leipzig. Daarin maakte hij zes doelpunten, waaronder eentje in de Champions League in Benfica. "Ik hou van hem", spreekt Alexandersson zijn liefde uit. "Die kerel gelooft zo hard in zichzelf, dat is heel positief."

Simic kwam dit seizoen wel nog niet in actie. Een inloopperiode is dan ook aangewezen. "Hij is klaar om te spelen, jawel, maar het is onze job om te zien wat hij zaterdag al kan brengen", houdt Alexandersson de druk nog even af. Zaterdag komt Club Brugge over de vloer. Zijn trainer schetst nog even de kwaliteiten van Simic. "Hij werkt hard op het veld, hij heeft een goede pressing, hij is een goede finisher, hij staat daar waar je moet zijn om te scoren."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.