Fernandez-Pardo zit in Lille, maar er was veel andere interesse

Fernandez-Pardo landde uiteindelijk in Lille: "Duitse, Italiaanse en Engelse interesse"

13 september om 16:38

Het jaar van de doorbraak van Matias Fernandez-Pardo bij KAA Gent bleek eigenlijk slechts om een aantal maanden te gaan, maar het was voldoende om Lille OSC te overtuigen. Onze landgenoot had echter even goed in een andere Europese topcompetitie beland kunnen zijn.

Volgens de makelaar van Fernandez-Pardo trokken namelijk een hele resem clubs aan zijn mouw. Lange tijd leek TSG Hoffenheim de strafste kandidaat. "Maar er waren nog een stuk meer sollicitaties, niet enkel van Hoffenheim", verduidelijkt zijn vertrouwenspersoon bij La Dernière Heure. "Ook enkele meer gerenommeerde Duitse clubs."

Daar hield het echter niet bij op, want ook vanuit enkele "Italiaanse en Engelse clubs" was er interesse in de pijlsnelle aanvaller. Sommige van die gegadigden kwamen op een zucht van een transfer. "Er waren akkoorden tussen Gent en verschillende clubs, maar hij wilde per se naar LOSC", besluit de makelaar van Fernandez-Pardo.

De negentienjarige ziet Lille als de ideale omgeving om zich verder te ontwikkelen als aanvaller. In die rol ziet hij naar eigen zeggen een leemte bij de Belgische opleiding. Zoveel jonge spitsen is ons land inderdaad niet rijk. Fernandez-Pardo speelde bij de jeugd trouwens al eens voor Lille. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.