Lille in haar nopjes met transfer Fernandez-Pardo van KAA Gent

Lille na transfer Fernandez-Pardo: “Sam Baro in het bijzonder bedanken”

31 augustus om 14:59

LOSC Lille is zeer content met de terugkeer van Matias Fernandez-Pardo. De 19-jarige aanvaller komt over van KAA Gent. Fernandez-Pardo genoot zijn jeugdopleiding bij Lille voordat hij naar de Buffalo’s trok. Namens Lille is voorzitter Olivier Letang zeer te spreken over de komst van Fernandez-Pardo.

“We zijn erg blij om de komst van Matias Fernandez-Pardo naar onze professionele ploeg aan te kondigen. Des te blijer dat Matias een kind is van LOSC, hij die als tiener bij de Mastiffs opgeleid werd tot juni 2020. We volgen Matias al maanden en we hebben hem wedstrijd na wedstrijd vooruitgang zien boeken en al zijn kwaliteiten zien bevestigen”, deelt Letang via de officiële kanalen van Lille.

“Vooral tijdens zijn laatste 6 maanden bij het professionele team van KAA Gent toonde hij dat hij over de capaciteiten en het potentieel beschikte om op een zeer hoog niveau te presteren. Hij is een speler die op verschillende aanvallende posities kan spelen met kwaliteiten op het gebied van snelheid, techniek en afwerking die anders en complementair zijn aan die van de spelers in onze ploeg”, aldus Letang.  

Letang sluit af door zich dankbaar te uiten richting de verschillende partijen die de transfer hebben mogelijk gemaakt. “Ik wil Matias en zijn naasten bedanken voor het gegeven vertrouwen en de keuze voor het LOSC-project, ook al had hij talloze verzoeken. Ik wil ook de managers van KAA Gent en in het bijzonder Sam Baro bedanken voor de kwaliteit en de vlotheid van de uitwisselingen die deze overdracht mogelijk hebben gemaakt. Welkom terug bij jou thuis Matias!”