Praet nog niet in de basis bij Antwerp:

De Roeck laat nog niet in zijn kaarten kijken over Praet: "Geen rechtsachter of spits"

13 september om 16:18
Laatste update: 13 september om 16:37

Royal Antwerp FC kan zondag de punten gebruiken tegen Union Saint-Gilloise. Na de interlandbreak is het echter vooral uitkijken naar het debuut van Dennis Praet, de topaanwinst uit de slotweek van de zomermercato. De Bosuil moet alvast niet verwachten dat de nieuwkomer meteen aan de aftrap zal staan.

Praet slaagde vorige week met vlag en wimpel voor zijn medische proeven. Zijn fysieke onderdelen zouden zelfs uitmuntend geweest zijn. Dat doet het beste verhopen, al tempert Jonas De Roeck het enthousiasme. "Er is een verschil tussen een goede looptest afleggen en speelklaar zijn", tekende Gazet van Antwerpen op. Praet heeft natuurlijk een hele zomer zonder club gezeten. "Door zijn situatie mist hij groepstrainingen en wedstrijdritme."

De Roeck laat er dan ook geen twijfel over bestaan: Praet zal niet in de basis staan tegen Union. Zelfs een plek op de bank is nog niet gegarandeerd. "Evenzeer houden we hem nog even aan de kant. We blijven voorzichtig en laten hem rustig progressie boeken", aldus De Roeck. 

Vroeg of laat zal Praet wel in het Antwerp-elftal komen. In welke rol? De Roeck wil nog niet te zeer in zijn kaarten laten kijken. "Hoe ik hem ga inpassen, ga ik niet open en bloot op tafel gooien. Dennis is een slimme voetballer en kan zich op meerdere posities oriënteren." Zijn polyvalentie is dus een troef, al licht De Roeck nog een tipje van de sluier. "Dat we hem niet voor de rechtsachter of de spits hebben gehaald, is wel duidelijk."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.