'Niet Antwerp, maar Ajax biedt Klaassen alsnog contract aan'

'Antwerp van de baan: Klaassen ontvangt contractvoorstel van Ajax'

13 september om 16:10
Laatste update: 13 september om 16:37

Ajax wil opnieuw in zee met Davy Klaassen. De Amsterdammers hebben de 31-jarige middenvelder een contract tot het einde van het seizoen voorgeschoteld, meldt Transferwatch.nl. Aan het einde van de transferperiode was hij nog in beeld bij Royal Antwerp FC, maar na de komst van Dennis Praet was de Nederlander geen prioriteit meer.

Klaassen houdt sinds deze week zijn conditie op peil bij Ajax. De 41-voudig international is clubloos, nadat zijn contract bij Internazionale deze zomer afliep. Hij werd eerder dus nog in verband gebracht met Antwerp, maar hapte niet toe. Nu lijkt Klaassen voor de tweede keer terug te keren bij Ajax.

Volgens Transferwatch.nl is het wachten op een akkoord tussen Ajax en Klaassen, die naar verluidt staat te trappelen. Daarmee slaan de Amsterdammers toch nog toe na de transferdeadline. De club slaagde er niet in om Kamaldeen Sulemana op tijd in te schrijven als vervanger van Steven Bergwijn. Daarnaast bleek Mike Trésor te duur.

Klaassen maakte vorige zomer nog op Deadline Day de overstap van Ajax naar Inter. Met de Italiaanse topclub kroonde hij zich tot kampioen van de Serie A, maar zijn inbreng was gering. Hij kwam dertien competitiewedstrijden in actie, waarvan één als basisspeler. Zijn staat van dienst bij Ajax is een stuk groter. Klaassen kwam in twee periodes tot ruim driehonderd wedstrijden. Daar lijkt nu dus spoedig een derde hoofdstuk aan toegevoegd te gaan worden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.