Leko over Eckert Ayensa en Zeqiri bij Standard

Leko over Eckert Ayensa en Zeqiri bij Standard: “Kern compleet, echte werk begint”

13 september om 12:17
Laatste update: 13 september om 13:47

Ivan Leko, de hoofdtrainer van Standard, is te spreken over de komst van aanvallers Dennis Eckert Ayensa en Andi Zeqiri bij de Rouches. Standard had tot nu toe moeite om het net te vinden, volgens Leko is de kern van Standard nu compleet.

Standard huurt Eckert Ayensa van Union SG en Zeqiri van KRC Genk. Leko is content om de spitsen aan zijn selectie toe te voegen. “Ik ben blij om hen erbij te hebben. Ze kennen de competitie en ze zijn hongerig om zich hier te bewijzen”, citeert Het Belang van Limburg Leko.

Standard kan niet tegen Dender onmiddellijk beschikken over Eckert Ayensa. “Hij kampt met een lichte blessure aan de adductoren. Een blessure die hij bij Union heeft opgelopen, maar waarvan we op de hoogte waren. Het plan is om hem begin volgende week te laten aansluiten”, aldus Leko.

Voor Standard is Zeqiri wel direct inzetbaar. “Hij is het type spits dat goed past bij de manier waarop we willen spelen. Tot slot geeft Leko aan dat het nu de bedoeling is dat Standard aanvallender voetbal gaat brengen.

“Iedereen die me kent, weet dat ik mijn ploeg het liefst zo aanvallend mogelijk laat voetballen. Maar tegelijk wil ik punten pakken. Iedereen verwacht dat we meer creëren en meer scoren, maar de sleutel is om het juiste evenwicht te vinden. Nu onze kern compleet is kan het echte werk beginnen”, besluit Leko.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.