Roko Simic gemotiveerd voor wedstrijd tegen Club Brugge

Gemotiveerde Simić (Kortrijk): "Kan niet wachten om te winnen van Club Brugge"

13 september om 11:43

KV Kortrijk wist in de afgelopen transferzomer Roko Simić aan te trekken. De spits wordt voor een seizoen gehuurd van Cardiff City, dat hem eerder had overgenomen van Red Bull Salzburg.

Bij RB Salzburg slaagde Simić er nog in om tot scoren te komen in de Champions League. Toch koos de centrumspits voor een stap naar de Championship en uiteindelijk naar de Jupiler Pro League. "Vanaf de eerste seconde dat Cardiff met me sprak, wist ik dat ik eerst zou worden uitgeleend. Ik had dus een maand om te beslissen of ik het zou doen, maar er waren nog clubs geïnteresseerd", aldus Simic bij Het Nieuwsblad.

Volgens Simic is een stap naar Cardiff en uiteindelijk dus ook naar KV Kortrijk een goede stap voor zijn ontwikkeling. "Cardiff en Kortrijk zijn twee clubs die in een goede competitie spelen en waar jonge spelers zoals ik zich snel kunnen ontwikkelen. Ik wil via deze weg uiteindelijk richting de Europese top."

KV Kortrijk speelt in de aankomende speelronde een wedstrijd tegen Club Brugge, in dit duel zou de spits zijn debuut kunnen maken. "Van wat ik ervan heb gehoord, is dit voor KV Kortrijk misschien wel de belangrijkste match van het seizoen, ik kan dan ook niet wachten om tegen hen te spelen en die drie punten thuis te houden", aldus de gemotiveerde Kroaat.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.