Chris Goossens over blessure Jan Vertonghen van RSC Anderlecht

Leeftijd Vertonghen (37) helpt niet bij herstel: “Elasticiteit pees neemt af”

13 september om 11:03

Jan Vertonghen is bij RSC Anderlecht al voor een geruime periode uitgeschakeld. Het is onduidelijk wanneer de voormalig Rode Duivel weer uit zal komen voor paars-wit.

Sportarts Chris Goossens legt uit wat voor blessure de verdediger van RSCA heeft. "Een irritatie van de achillespees wil zeggen dat er lokaal een kleine inflammatie is, een verdikking van de pees", aldus Goossens bij Het Laatste Nieuws.

Volgens Goossens heeft Vertonghen te maken met de volgende klachten. "Zeer pijnlijk wanneer er op gedrukt wordt. Verder geeft dat een vervelende, stekende pijn wanneer een speler loopt en zeker bij een spurt. Een voetballer met geïrriteerde achillespezen kan nooit 100% voluit gaan."

Daarnaast speelt ook de leeftijd van Vertonghen geen positieve rol bij het herstel. "De elasticiteit van de pees neemt af met ouderdom. Bij jonge spelers komt deze problematiek weinig voor, spelers met veel kilometers op de teller hebben er frequenter last van", meldt de sportarts.

Vertonghen speelde dit seizoen pas twee wedstrijden met RSCA in de Jupiler Pro League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.<