Vandenbempt uit zich kritisch op Rode Duivel Onana

Onana krijgt wind van voren: “Vindt zestig miljoen voor zijn diensten correct”

13 september om 09:32

Peter Vandenbempt zag dat Amadou Onana het erg moeilijk had op het middenveld van de Rode Duivels tegen Frankrijk. De Rode Duivels gingen in de Nations League met 2-0 onderuit. De analist uit zich kritisch op Onana.

Vandenbempt uitte zich eerst kritisch op de vleugels van de Rode Duivels en kwam vervolgens bij het middenveld. “Een rijtje lager vindt Amadou Onana zestig miljoen voor zijn diensten een correcte prijs. Hij is klaar om op en naast het veld de tricolore lakens uit te delen. Op de persconferentie daags voor de wedstrijd in Lyon kwam hij tot vier keer toe grappend tussen toen coach Tedesco het woord voerde. Geestig tot het gênant werd”, deelt Vandenbempt via Het Nieuwsblad.

Vandenbempt zag dat Onana te weinig tussen kwam tegen de Fransen en volgens de analist was zijn passing veelal naar de verkeerde kleur. “Op het veld werd hij samen met de bij zijn vervanging alweer mokkende Tielemans opgegeten door de verbluffende Manu Koné. Vierde keuze bij Les Bleus en aan zijn tweede interland toe”, besluit Vandenbempt.