Vandenbempt over wingers Doku, Bakayoko en Duranville bij Rode Duivels

Vandenbempt over vleugels van Rode Duivels: “Worden vooralsnog altijd afgestopt”

13 september om 07:35
Laatste update: 13 september om 08:24

Peter Vandenbempt heeft zich kritisch uitgelaten over de wingers van de Rode Duivels. Volgens Vandenbempt kunnen Jeremy Doku van Manchester City en Johan Bakayoko van PSV de verwachtingen nog niet waarmaken in het tenue van de Rode Duivels.

 Vandenbempt geeft aan dat Doku, Bakayoko en recent Duranville flink bewierookt zijn voor hun potentie. “Razendsnel, een nachtmerrie voor iedere tegenstander, gewoon niet af te stoppen. U mag het eens nagaan, de realiteit van het EK en de twee Nations League-wedstrijden is dat ze op een paar momenten na vooralsnog altìjd afgestopt worden”, deelt Vandenbempt via Het Nieuwsblad.

Vandenbempt noemt Ousmane Dembélé na de wedstrijd tegen Frankrijk als voorbeeld voor Doku. “Een klasbak die keer op keer gedisciplineerd terugverdedigde en toch aan de overkant het verschil maakte. Een te volgen voorbeeld”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt is ook kritisch op de andere wingers bij de Rode Duivels. “Bakayoko fladdert door het Philips Stadion maar in het shirt van de Duivels is het allemaal bijzonder vrijblijvend. Duranville flitste drie keer voorbij een paar verkrampte Israëliërs en werd al sensationeel genoemd”, meent Vandenbempt.

Vandenbempt sluit af door aan te geven dat het hoog tijd is om de loftrompet over de jeugd op te bergen. “Het zìjn onmiskenbaar (top)talenten maar ze hebben op het hoogste niveau nog niets bewezen wat de hen aangemeten status rechtvaardigt.” Vandenbempt vindt tot slot dat de Spaanse vleugelaanvallers volstaan om mee te vergelijken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.