‘KBVB start procedure voor aanwerving van nieuwe CEO op’

‘KBVB start de procedure voor aanwerving van nieuwe CEO op’

13 september om 07:02
Laatste update: 13 september om 08:59

De KBVB start de procedure voor de aanwerving van de nieuwe CEO op. De Koninklijke Belgische Voetbalbond gaat op zoek naar een opvolger van Piet Vandendriessche. De raad van bestuur van de KBVB is opnieuw samengekomen. Niet om de opvolger aan te wijzen, maar om te bevestigen dat de procedure voor de aanwerving van de nieuwe CEO is opgestart, weet Het Laatste Nieuws.

Bij de KBVB zijn de taken nu verdeeld onder de tien leden van de raad van bestuur in afwachting van een nieuwe CEO. In de tussentijd heeft de bond nog altijd geen juridisch directeur na het vertrek van Peggy Leys. Ook heeft de bond met Frank Vercauteren een technisch directeur met een aflopend contract.

De gesprekken bij de KBVB gingen vooral over de gewenste structuur. En over de algemene wijze waarop de bond geleid wordt. In anderhalf jaar tijd heeft de KBVB met Piet Vandendriessche en Peter Bossaert twee CEO’s ontslagen. De vraag is of de traditionele structuur wel de juiste is.

Om de exacte structuur uit te keneen is het noodzakelijk om te weten wie Vandendriessche opvolgt als CEO. “De bestuurders willen zo snel mogelijk de juiste kandidaat vinden”, citeert Het Laatste Nieuws de KBVB.

Mannaert als mogelijke opvolger 
Vincent Mannaert, de voormalige CEO van Club Brugge, wordt door velen gezien als de opvolger voor Vandendriessche. Het eerdere mislukte aanstellen van Mannaert was de druppel die voor het ontslag van Vandendriessche zorgde. Binnen de raad van bestuur stuurden vooral de vertegenwoordigers van de profclubs aan op de komst van Mannaert.

Voorlopig heeft Mannaert nog geen antwoord gegeven of hij openstaat voor de mogelijke functie van CEO. Binnen de KBVB luidt het dat er ondertussen wel andere cv’s zijn binnengelopen. De komende weken zal de raad van bestuur alle kandidaturen bespreken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.