'Mannaert officieel gevraagd als CEO van Koninklijke Belgische Voetbalbond'

'Mannaert officieel gevraagd als CEO van Koninklijke Belgische Voetbalbond'

12 september om 07:15

Vincent Mannaert kan de nieuwe CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) worden. De KBVB heeft Mannaert namelijk officieel gevraagd om de functie te bekleden. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Na de vraag of Mannaert de rol op zich wilde nemen, is de voormalig CEO van Club Brugge daarop ingegaan. Daardoor lijkt de kans groot dat Mannaert de nieuwe CEO van de KBVB wordt.

Op donderdag volgt de eerste vergadering over het aanstellen van de CEO. De verwachting is dat de knoop tijdens deze openingsvergadering nog niet wordt doorgehakt, aangezien er ook andere kandidaten zijn en de functie mogelijk wordt gesplitst.

Momenteel wordt, na het ontslag van voormalig CEO Piet Vandendriessche, de rol opgevangen door afgevaardigden van de raad van bestuur. Het sportieve aspect valt onder Wouter Vandenhaute, Pierre Locht, Sven Jaecques en Johny Vanspauwen. Het financiële deel wordt behartigd door Roberte Kesteman, Frank Lagast en Benjamin Vasseur. Overige zaken worden geregeld door voorzitter Pascal Van Damme, samen met ondervoorzitter Philippe Godin en Jorg Keldermans.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.