Lucas Schoofs over transfer Zalán Vansca naar KAA Gent

Schoofs over transfer Vansca naar Gent: “Gelijkenissen met Trossard”

12 september om 16:51

Lucas Schoofs stond voor een lange periode onder contract bij KAA Gent. De middenvelder zag zijn ploeggenoot bij Lommel SK Zalán Vansca de overstap maken naar de Buffalo’s.

Schoofs vindt het logisch dat Vansca een volgende stap in zijn carrière heeft gemaakt. "Terecht, want hij is ondanks zijn leeftijd al een heel complete voetballer", aldus de middenvelder van Lommel bij Het Belang van Limburg.

De voormalige Buffalo is positief over de toekomst van zijn ex-teamgenoot, maar is ook duidelijk dat het niet te snel moet gaan. Als zowel Zalán als KAA Gent voldoende tijd nemen, kan dit wel eens een heel mooi verhaal worden. Onderschat evenwel niet de overstap van de Challenger Pro League naar het niveau zoals in de Conference League waar KAA Gent competitief voor de dag wil komen."

De verwachtingen van Schoofs over Vansca zijn hoog, daarnaast legt de middenvelder van Lommel een vergelijking met een Rode Duivel. "Nu ik er wat over nadenk, zie ik trouwens wel wat gelijkenissen tussen hem en Leandro Trossard, die ook als jonge kerel het mooie weer maakte in Lommel om uiteindelijk toch een fantastische loopbaan uit te bouwen", vertelt Schoofs.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.