KV Kortrijk-spits Roko Simic: "Ik heb honger om te spelen"

KV Kortrijk-spits Simic: "In JPL kan iedereen winnen en dat maakt het heftig"

12 september om 15:35

KV Kortrijk versterkte zich met spits Roko Simic. De van Cardiff overgekomen spits speelde afgelopen seizoen nog voor RB Salzburg. De aanvaller kan niet wachten om te spelen.

"Ik heb honger om te spelen. Zelfs als je scoort, zetten ze de volgende week een andere op je plaats. Ik wil evolueren tot een sterke voetballer en dat kan alleen als je naast de trainingssessies ook met regelmaat wedstrijden met inzet kunt spelen", vertelde Simic.

Simic kent de Jupiler Pro League en de eigenaardigheden al een beetje. "Ik weet dat de Belgische competitie een hoog niveau haalt. Het is na de vijf grote voetbalnaties de zesde in de Europese ranglijst. Hier kan iedereen van iedereen winnen en dat maakt het zo heftig", zei Simic.

Bovendien schetste Simic zijn profiel. "Ik ben een targetman maar ik kan ook diep gaan, met mijn 80 kilogram ben ik sterk in de duels en ik weet dat ik alles in mij heb om op een dag een goede spits te zijn. Dit moet hier gebeuren op mijn pad om naar een nog grotere competitie te gaan", aldus Simic.

Simic is niet definitief overgekomen naar KV Kortrijk. De spits kwam voor één seizoen op huurbasis van Cardiff.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.