Arnar Vidarsson over transfers KAA Gent

Vidarsson over uitgaande transfers bij KAA Gent: "Dat bepaalt de waarde van een speler"

12 september om 11:41

KAA Gent is dit seizoen een duidelijke weg ingeslagen. De aanwinsten zijn jonger én goedkoper. Daarnaast lieten ze met Hong, Fernandez-Pardo en Tissoudali enkele sterkhouders vertrekken. Sportief directeur, Arnar Vidarsson, gaat dieper in op de uitgaande transfers bij de Buffalo's

Hong werd verkocht voor zo'n vier miljoen euro, terwijl Tissoudali voor iets meer dan de helft vertrok. Volgens Transfermarkt, is dat onder hun waarde. "In de meest ideale markt is Hong misschien meer waard. Maar hij zat in zijn laatste contractjaar en weigerde bij te tekenen", zegt Vidarsson. "Transfermarkt houdt daar geen rekening mee wanneer het waardes toekent."

Volgens de IJslander bepaalt de markt wat clubs ervoor willen betalen. "Dát is de waarde, niet wat Transfermarkt erop kleeft", gaat Vidarsson verder. Hetzelfde geldt voor Fernandez-Pardo, die voor 10,5 miljoen aan LOSC Lille verkocht werd. "Onze analyse was dat dit een fantastische deal was. Ik ben er niet zo zeker van dat hij over een jaar vijf miljoen meer waard zou zijn."

KAA Gent heeft dit seizoen duidelijk op de loonlast bespaard. Volgens Vidarsson willen ze niet langer erg vette contracten uitdelen. "We hebben een duidelijke strategie en loonstructuur. Met categorieën: jongere spelers verdienen zoveel, daarboven krijg je dit en de absolute top krijgt ongeveer dat", klinkt het. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.