Transferdeadline: in deze landen in de markt nog open

Van Griekenland over Turkije tot Tunesië: in deze landen is de transfermarkt nog open

11 september om 17:00

Op maandag kwam de interesse van Galatasaray in Raphael Onyedika naar buiten. In tegenstelling tot de Belgische transfermarkt is de Turkse transfermarkt nog open. Ook andere landen kunnen nog spelers aantrekken. Met welke landen kunnen Belgische clubs nog zaken doen? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

De transferperiode in de grote competities van Europa – genre de Premier League, de Bundesliga, en La Liga – ligt al meer dan een week achter ons. Ook de clubs uit pakweg Nederland, Schotland en België kunnen voorlopig geen spelers meer kopen.

In andere landen is de transfermarkt wel nog (even) open. De transfermarkt in Griekenland eindigt op woensdag. Armeense en Russische clubs hebben nog tot en met donderdag om hun laatste deals te sluiten. In Turkije en Servië sluit de transfermarkt nog een dag later. Daar is het dus vrijdag gedaan.

Transfermarkt sluit op:
11 september 2024: Griekenland
12 september 2024: Armenië, Rusland, Ghana, Laos
13 september 2024: Turkije, Servië
14 september 2024: Mexico
15 september 2024: Belize, Mali
16 september 2024: Azerbeidzjan
18 september 2024: Israël
19 september 2024: Angola, Marokko, Oeganda
20 september 2024: Ivoorkust, Koeweit, Tunesië

Pas begin januari 2025 kunnen ploegen uit de Jupiler Pro League weer spelers kopen. Transfervrije spelers oppikken kan in ons land wel nog. Daar gelden wel de nodige regels voor. Die lees je hier.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.