De meest spannende strijd voor Play-Off 1 ooit? "Het wordt heel onvoorspelbaar"

14 september om 14:00
Laatste update: 14 september om 14:00

De transferperiode is helemaal afgelopen en de selecties van de clubs staan (zo goed als) helemaal vast. Heel wat deals in ons land, al lijken de transferkoningen van deze zomer toch niet de topploegen te zijn, oordeelt men bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be.

RSC Anderlecht haalde onder meer Leander Dendoncker in huis en kon Jan Vertonghen een jaartje langer houden, terwijl Royal Antwerp FC Denis Odoi en Dennis Praet aantrok. Club Brugge en KRC Genk wisten op de transfermarkt ook te overtuigen met de komst van onder meer Christos Tzolis en Matte Smets. Maar bij Tijd voor Voetbal ziet men toch andere 'transferkoningen'.

"Bij de middenmoters zijn er veel kanshebbers om bestempeld te worden als de 'transferkoning van de zomer'", begint Vincent Haegeman. "Oud-Heverlee Leuven heeft heel goed ingekocht, KVC Westerlo trok een paar serieuze namen aan en Cercle Brugge wist ook Kevin Denkey en Alan Minda te houden. Het zou weleens goed kunnen dat de middenmoot nog dichter bij de top zes is komen aansluiten. En dan wordt het natuurlijk een heel onvoorspelbaar seizoen."

"Het is ook moeilijk om bij de ploegen uit de middenmoot ook amper één kandidaat voor Play-Off 1 aan te duiden", gaat Glenn Schrader verder. "KV Mechelen kon Rob Schoofs en Nikola Storm houden en trok onder andere Ahmed Touba en Benito Raman en Zinho Vanheusden aan. Maar ook Charleroi heeft zich goed versterkt", geeft hij mee.

Veel interesse, geen vertrek
Voor Schrader is het vooral onbegrijpelijk dat Adem Zorgane nog steeds rondloopt bij Charleroi. "Ik vind hem misschien wel één van de beste spelers in onze competitie", klinkt het. "En dit seizoen toch zeker de best presterende in het seizoensbegin", pikt Michiel Vercauteren daar nog op in.

"Mede dankzij Zorgane mag Charleroi dit seizoen toch echt wel denken aan Play-Off 1", aldus Schrader. "Maar er zijn inderdaad wel heel kanshebbers. KV Mechelen is een kanshebber, OHL, Westerlo en KAA Gent was er vorig jaar niet bij en maakt er dit seizoen ook kans op", aldus Schrader.

Valt Union uit de boot?
Vercauteren zit één topclub dit seizoen misschien toch naast Play-Off 1 grijpen: Union. "Die hebben deze zomer toch echt bijzonder goede spelers laten vertrekken (onder andere Cameron Puertas en Mohamed Amoura vertrokken, red.) en ik weet niet of hun vervangers datzelfde niveau zullen halen", klinkt het nog.

Al gelooft Haegeman dat Union misschien toch weer kan gaan overtuigen. "Want in het slot hebben ze onder andere Boufal en Ivanovic nog gehaald, toch twee spelers met enige adelbrieven. En volgens de bondscoach van Israël zou Khalaili de beste speler van de JPL worden", lacht hij. "Dat heb ik nog niet meteen gezien, maar Union moet je toch nog niet afschrijven."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.