Martin Odegaard wekenlang geblesseerd bij Arsenal

Trossard moet ploegmakker missen: 'Odegaard wekenlang aan de kant'

11 september om 12:42
Laatste update: 11 september om 12:52

Er komen drukke weken aan voor Arsenal. In de Premier League staan de toppers tegen Tottenham en Manchester City op het programma, terwijl in de Champions League Atalanta Bergamo en PSG staan te wachten. De Gunners zullen echter geen beroep kunnen doen op draaischijf Martin Odegaard.

De Noorse middenvelder blesseerde zich dinsdag aan de linkerenkel. Odegaard zakte kronkelend van de pijn in elkaar en moest na 67 minuten het veld verlaten. 

Ola Sand, arts bij de Noorse nationale ploeg, zei bij VG dat een breuk alvast uitgesloten lijkt, maar moet de precieze uitslag van de bijkomende onderzoeken afwachten. De spelmaker lijkt al zeker zo'n drietal weken aan de kant te staan maar dat zouden er wel eens een pak meer kunnen worden. 

"Bij een breuk spreken we al snel over een afwezigheid van zes weken of langer", aldus Sand. "Maar bij hem lijkt die er niet te zijn. Het kan drie weken duren, maar dat hangt ook van het individu af."

De vraag is hoe Arteta de afwezigheid van zijn draaischijf zal opvangen. In principe is Odegaard de enige aanvallende middenvelder in de selectie van de Engelse topclub, al hebben Rode Duivel Leandro Trossard en Duits international Kai Havertz in het verleden op die positie gespeeld. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.