Kayden Pierre van KRC Genk over ex-Rode Duivel Christian Benteke

Pierre over de MLS en zijn ambities: "Benteke was een beest, niet normaal"

11 september om 12:21

Christian Benteke is aan een erg sterk seizoen bezig in de Major League Soccer. Met 18 doelpunten is hij voorlopig ook topschutter. Dat mocht ook KRC Genk-aanwinst Kayden Pierre ondervinden. Hij steekt in Het Belang van Limburg z'n lof voor de ex-Rode Duivel niet onder stoelen of banken en gaat daarnaast dieper in op z'n persoonlijke ambities.

Pierre was naar eigen zeggen erg onder de indruk van het niveau van Benteke. "Hij was een beest, niet normaal. Echt een speler naar wie je letterlijk opkeek", aldus de rechtsback. 

Volgens hem stijgt het niveau van de MLS ieder seizoen en wint het voetbal daarnaast aan populariteit in de VS. "Dat merkte je nog tijdens de recente Copa America", stelt Pierre. "Het WK 2026, dat georganiseerd wordt in de States, Mexico en Canada, is van een nog andere orde en moet voor een gigantische boost zorgen."

Ook voor Pierre zelf is dat WK een doel. "Deelnemen aan een WK in eigen land is een droom. Hopelijk kan ik me doorzetten bij KRC Genk, dat is dé manier om me in het vizier van de bondscoach te voetballen", besluit hij. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.