Kayden Pierre over transfer naar KRC Genk

KRC Genk moet ex-speler bedanken voor Pierre: "Hij heeft me tips gegeven"

6 september om 19:00

KRC Genk wist zich te versterken met Kayden Pierre. De 21-jarige rechtsback maakte de overstap van Sporting Kansas City naar Genk. Pierre hoopt zich in ons land verder te ontwikkelen.

Pierre gaat bij Genk spelen met rugnummer twee. Het rugnummer dat Mark McKenzie droeg voordat hij de overstap maakte naar Toulouse. Met McKenzie had Pierre nog contact toen hij hoorde van de interesse van Genk. "Hij was heel positief over de club en heeft me wat tips gegeven", aldus de rechtsachter bij Het Laatste Nieuws.

Bij Genk wil de vleugelverdediger zich graag verder ontwikkelen. "Daar is dit de ideale club voor. Er zijn hier al twee goede rechtsbacks, maar dat schrikt me niet af. Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk minuten maken, maar zie het als een proces. Ik wil een betere voetballer worden."

Pierre heeft voorlopig nog niet de verwachting om in actie te komen voor het eerste team. "Ik denk dat ik in het begin wedstrijden voor Jong Genk zal spelen om een beetje te wennen aan het Belgische voetbal", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.