Transfer Zakaria El Ouahdi naar Benfica gaat niet door, zaakwaarnemer reageert

Geen transfer naar Benfica voor El Ouahdi: “Geen wrok, wij respecteren KRC Genk en zijn dankbaar”

7 september om 00:20
Laatste update: 7 september om 00:20

Vorig seizoen was Zakaria El Ouahdi een van de revelaties van de Jupiler Pro League. Deze zomer klopte Benfica aan voor de 22-jarige Marokkaan, maar tot een transfer kwam het net niet. Aan VoetbalPrimeur.be laat zijn vader en agent Mohamed Achahbar meer weten over hoe en wat van de transfer.

In het seizoen 2023 – 2024 stak El Ouahdi zijn neus meer dan behoorlijk aan het venster bij KRC Genk. Net zoals Bilal El Khannouss speelde El Ouahdi zich in de kijker van Europese club, maar in tegenstelling tot El Khannouss bleef de flankspeler bij Genk. "De transfer naar Benfica ging op een haar na niet door, maar er is geen wrok", bevestigt Achahbar.

El Ouahdi zag een transfer zitten, maar de clubs kwamen niet tot een overeenkomst. Daar leggen de speler en zijn entourage zich zonder problemen bij neer. Sterker nog, ze zijn Genk dankbaar voor de geboden kansen. "We hebben alles geprobeerd, maar wilden echt niet het spelletje vies spelen. We zijn Genk dankbaar. Hij zit er net een jaar, zijn grote transfer komt wel", stelt Achahbar.

Deze zomer kwam de transfer van Genk naar Benfica er dus niet, maar uitstel hoeft geen afstel te worden. “Het is nu een kwestie van nederig zijn, hard te werken en te presteren. Benfica wilde El Ouahdi hebben. Ze kozen nu voor Issa Kaboré (ex-KV Mechelen, nvdr), maar hij is slechts voor een seizoen gehuurd”, laat Achahbar nog weten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.