Leko kreeg versterking die hij eiste: 'Nu wat meer tonen'

Leko heeft nu minder excuses: 'Hij kreeg zijn twee aanvallende versterkingen'

11 september om 10:44

Tot dusver moest Ivan Leko roeien met de riemen die hij had, wat hij niet zo onaardig deed. In het slot van de zomermercato heeft Standard Luik echter nog een flinke inspanning gedaan om haar trainer tevreden te stellen. Daar komt meteen ook een nieuw verwachtingspatroon bij kijken.

Eerder had Standard met Mohamed Badamosi al een spits aan de selectie toegevoegd, in de laatste uren van de transferperiode kwamen er daar nóg twee bovenop. Bovendien gaat het om twee gekende namen: Dennis Eckert Ayensa van Union Saint-Gilloise en Andi Zeqiri van KRC Genk. In principe beschikken zij over de kwaliteiten om Standard weer wat hoger in het klassement te loodsen.

De Rouches staan momenteel tiende met acht punten, wat er slechts drie minder zijn dan koploper FCV Dender EH. Dat is dus lang niet slecht. Leko heeft zijn ziel er wel voor moeten verloochenen. De Kroaat staat normaal gezien voor aanvallend, zelfs spectaculair voetbal, maar teerde tot nu toe vooral op verdedigende organisatie. Nu het verse blik aanvallers geopend is, kan dat niet blijven duren.

Leko had zelf openlijk versterking geëist bij zijn bestuur. Daar hangen dan ook gevolgen aan. 'Hij wilde er twee aanvallende nieuwkomers bij. Hij heeft Badamosi gekregen, maar vooral Eckert en Zeqiri. Die moeten de T1 van De Rouches in staat stellen om zich aanvallender te tonen', voert Sudinfo de druk al even op.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.