Geen twijfels meer rond Moris bij Union

In de zomer nog twijfels, nu zet Union doelman Moris in de bloemetjes

11 september om 10:13

Anthony Moris voelt weer het volle vertrouwen van Union Saint-Gilloise. De laatste maanden waren er twijfels gerezen rond zijn optredens, maar die lijken intussen helemaal van de baan. Zijn ploeg zet hem woensdag in de kijker.

Het kan snel verkeren, zeker in voetballand. Na enkele missers in de Champions' Play-Off en ook tijdens dit seizoensbegin zoemde het van de geruchten over een vertrek van Moris uit het Dudenpark. Union zou zelfs al een opvolger op het oog gehad hebben: Arnaud Bodart. Na vier jaar dienstverband, nota bene grotendeels als aanvoerder, dreigde zo een afscheid in mineur voor Moris.

Die gevoelens lijken nu voltooid verleden tijd. Plots staat Moris zelfs aan de leiding van het klassement met de meeste clean sheets. In zes competitiewedstrijden hield de Luxemburger vier keer zijn netten schoon. Onder meer tegen RSC Anderlecht was dat het geval. Hoewel Union in die stadsderby duidelijk baas was, moest Moris toch enkele malen zijn kunnen tonen. 'Vamos capi!', luidt de verzoenende boodschap van Union.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.