Kane loodst Engeland voorbij Finland, Hongarije en Bosnië gelijk

Kane loodst Engeland voorbij Finland, Hongarije en Bosnië in evenwicht

10 september om 22:50
Laatste update: 10 september om 23:39

Engeland heeft na de 0-2 zege op Ierland ook de tweede groepswedstrijd van de Nations League gewonnen. Aanvoerder en topschutter Harry Kane was de uitblinker aan Engelse zijde in de 2-0 overwinning op Finland. Hongarije en Bosnië en Herzegovina, groepsgenoten van het Nederlands elftal, speelden gelijk (0-0).

Engeland – Finland 2-0
Een flink gewijzigd Engeland nam het in het Wembley Stadium op tegen Finland, dat de eerste wedstrijd met 3-0 verloor van Griekenland. De Engelsen hadden het lastig met de Finnen tijdens de eerste helft. Kane leek in minuut 23 de score te openen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust kwam de wedstrijd wat meer los. Een kleine tien minuten in de tweede helft was Kane dicht bij een doelpunt uit een vrije trap. Even later was het wél raak voor de topspits van Bayern München; hij kreeg de bal van Trent Alexander-Arnold en rondde feilloos af.

In minuut 76 verdubbelde Engeland de voorsprong en mocht Kane wederom een doelpunt bijschrijven. Op aangeven van oud-PSV’er en debutant Noni Madueke, schoot Kane de 2-0 tegen de touwen.

Zo gaat Engeland samen met Griekenland aan kop van de groep met zes punten uit twee wedstrijden.

Hongarije – Bosnië en Herzegovina 0-0
Hongarije en Bosnië en Herzegovina verloren beiden hun eerste groepsduel, respectievelijk van Duitsland (5-0) en Nederland (5-2). Beide landen waren dus op zoek naar eerherstel in de Nations League.

Ajacied Benjamin Tahirovic, die tegen het Nederlands elftal nog in de basis begon, viel deze keer na rust in. De wedstrijd kende nauwelijks écht grote kansen. De kansen die ontstonden, waren voornamelijk voor Hongarije. Via Barnabas Varga kwamen de Hongaren het dichtst bij een doelpunt.

Hongarije en Bosnië komen dus allebei op één punt in de groep met Duitsland en Nederland, die beiden op vier punten staan.