De Coninck was niet verrast door het gedrag van De Bruyne bij Rode Duivels

De Coninck: “Bij De Bruyne ‘what you see is what you get’, verraste me niet’

10 september om 20:18
Laatste update: 10 september om 23:41

Wim De Coninck zag Kevin De Bruyne uithalen direct na de verloren Nations Leaguewedstrijd van de Rode Duivels tegen Frankrijk. De formatie van bondscoach Domenico Tedesco ging met 2-0 onderuit. De Coninck toont begrip voor De Bruyne en geeft aan dat het hem niet verraste dat De Bruyne zich dusdanig scherp uitte.

Het had er alle schijn van dat De Bruyne aangaf te willen stoppen bij de Rode Duivels. “Velen hopen dat hij bedoelt dat hij zal stoppen met kritiek geven, maar hij lijkt duidelijk te willen zeggen dat hij wil stoppen met deze ploeg”, citeert Sporza De Coninck.

“Ook tijdens de wedstrijd kon hij zijn frustraties eigenlijk al niet verbergen en gaf hij al zeer ostentatief aan dat hij het niet meer zag zitten met zijn ploegmaats, die volgens hem niet goed genoeg waren”, deelt De Coninck over De Bruyne.

Tot slot gaf De Coninck aan niet verrast te zijn door de uitlatingen van kapitein De Bruyne bij de Rode Duivels. “Ergens had hij wel een punt. Zelf speelde hij best een sterke partij en ook Faes en Casteels waren oké, maar de rest presteerde toch ondermaats. En bij De Bruyne is het dan 'what you see is what you get': daarom verraste het mij niet dat hij meteen na de wedstrijd zo uithaalde.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.