Onana en Tielemans lieten De Bruyne in de steek bij de Rode Duivels

“Fransen te veel ruimte, Tielemans en Onana lieten De Bruyne in de steek”

10 september om 17:02
Laatste update: 10 september om 17:12

Wim De Coninck zag de frustratie bij Kevin De Bruyne oplopen bij de Rode Duivels. De Coninck toont begrip voor de uitlatingen van de aanvoerder van de Rode Duivels. Volgens De Coninck was de kritiek van De Bruyne vooral gericht aan zijn collega’s op het middenveld Amadou Onana en Youri Tielemans.

De Coninck legt uit dat De Bruyne het over de middenvelders van Aston Villa had tijdens het interview na de match. “Als hij spreekt over zes verdedigers, neemt hij daar ook middenvelders Onana en Tielemans bij, die mee terugplooiden. Hierdoor hadden de Fransen te veel ruimte om te voetballen”, citeert Sporza De Coninck.

De Coninck geeft aan dat De Bruyne deelde dat er niet gedaan werd wat er vooraf was afgesproken bij de Rode Duivels. “In het begin verrasten we de Fransen wel met hoge druk, bijvoorbeeld. Dit in tegenstelling tot wat we op het EK deden”, aldus De Coninck.

De Coninck benadrukt dat de Rode Duivels vervolgens uit elkaar vielen. “Vooraf was er nog hoop dat onze driehoek het technisch mindere middenveld van de Fransen zou kunnen domineren, maar het waren eigenlijk vooral Tielemans en Onana die De Bruyne in de steek lieten”, vindt De Coninck.

De Coninck sluit af door aan te geven wat Onana en Tielemans anders hadden moeten doen. “Zij hadden de achterlinie naar voren moeten trekken, maar nu werden we na de openingsfase zelf overvleugeld.”