Jonge Rode Duivels winnen met 0-3: Anderlecht-man vuurt raak

Belgische beloften winnen wel: 0-3 tegen Kazachstan in EK-kwalificatie

10 september om 18:02

De jonge Rode Duivels hebben een overtuigende 0-3 overwinning geboekt op Kazachstan in de kwalificatiereeks voor het EK 2025. In Pavlodar stonden de jonge Belgen onder druk om te presteren, gezien hun positie als derde in Groep B. Ze slaagden erin om geen fouten te maken en namen al snel de controle over de wedstriijd. Een cruciale driepunter!

De Belgen kwamen al vroeg op voorsprong dankzij Youssuf Sylla. De man van Charleroi maakte zijn eerste doelpunt voor de nationale U21-ploeg. In de negende minuut werd hij perfect bediend door Malick Fofana, waarna hij koelbloedig afrondde in het strafschopgebied.

Het vroege doelpunt gaf de Duivels vertrouwen. Dit leidde tot een tweede treffer van RSC Anderlecht-verdediger Killian Sardella na 36 minuten. Sardella’s doelpunt, dat de voorsprong verdubbelde, gaf de Belgen een comfortabele marge bij rust.

In de slotfase zette de 16-jarige Jorthy Mokio de kers op de taart met een prachtig schot dat de eindstand op 0-3 bracht. Met deze belangrijke overwinning klimt het team van Gill Swerts naar de tweede plaats in Groep B. De Belgen hebben nu zestien punten, achter Spanje dat negentien punten heeft. Een hapbare kloof dus ...

De jonge Duivels moeten nu trachten deze vorm vast te houden in hun volgende kwalificatiewedstrijd tegen Schotland. De Schotten zijn een directe concurrent voor de tweede plaats. Later volgt er nog een thuiswedstrijd tegen Hongarije.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.