Albert heeft kritiek op Tedesco en de Rode Duivels

Kritiek op Tedesco en Rode Duivels: “Met die spelers kan hij niet weigeren te spel

10 september om 17:42

Philippe Albert was bijzonder teleurgesteld na de nederlaag van de Rode Duivels tegen Frankrijk in de Nations League. Tijdens een live-analyse op de Facebook- en YouTube-pagina's van RTBF uitte de voormalig Rode Duivel scherpe kritiek. De spelers en bondscoach Tedesco werden gefileerd.

“We waren getuige van een collectief wrak van de nationale ploeg," verklaarde Albert, geciteer door RTBF. "Na een goede eerste 15 minuten ging alles mis en waren we zo goed als belachelijk." Hij was duidelijk ontevreden over het gebrek aan inzet van de spelers en vond het onbegrijpelijk dat het team niet beter presteerde. Volgens albert zijn er genoeg kwaliteiten in de ploeg. 

Albert richtte zijn pijlen specifiek op coach Tedesco en zijn tactische keuzes. "Met de spelers die Tedesco achter de hand heeft, kan hij niet weigeren om te spelen," stelde hij. Albert wees erop dat België na een sterk openingskwartier volledig werd overklast. "We werden op alle vlakken overklast en dat is precies wat me pijn doet," voegde hij toe. 

Vooral de gebrekkige inzet van aanvallers Dodi Lukebakio en Jérémy Doku viel hem op. "Lukebakio en Doku werkten niet hard genoeg." Albert pleitte dan ook voor een andere tactische aanpak. "Op linksback hebben we een probleem dat niet zal verdwijnen. Arthur Theate is beter in het midden," benadrukte hij. Hij besloot met de volgende woorden: "Ik zou graag meer actie zien en minder praatjes." 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.