Voormalig Anderlecht-man over nederlaag Rode Duivels tegen Frankrijk

Gillet over nederlaag Rode Duivels tegen Frankrijk: “Het is heel zorgwekkend”

10 september om 17:29

Guillaume Gillet hield zich niet in na de nederlaag van de Rode Duivels in de nations League tegen Frankrijk. De voormalige RSc anderlecht-man was te gast bij "Complètement Foot" en deelde zijn kijk op de prestatie van de Duivels. 

"Het is heel zorgwekkend," begon Gillet. Hij merkte op dat de eerste 15 minuten van de wedstrijd een vals beeld gaven van de capaciteiten van het team onder coach Domenico Tedesco. "Daarna verloren we de controle over de wedstrijd," zei hij, geciteerd door RTBF. Hij wees vooral op de grote kloof die er nu lijkt te zijn tussen de Rode Duivels en topteams.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Analist Guillaume Gautier sloot zich aan bij Gillet's analyse en benadrukte dat het tijd is om de realiteit onder ogen te zien. "We realiseerden ons dat er een echte kloof was tussen de vorige generatie en deze," verklaarde Gautier. Volgens hem is het verschil in niveau tussen de oude gouden generatie en de huidige spelers groot. 

Gillet was ook kritisch over de verdediging van België. Hij vond dat Wout Faes nog enigszins standhield in de eerste helft, maar dat de andere drie verdedigers te wisselvallig speelden. "Het is duidelijk te zien hoeveel moeite we hebben tegen een tegenstander van dit kaliber," aldus Gillet. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.