Vanaken spreekt over Rode Duivels: "Dan verwacht je het niet meer"

10 september om 12:29

Hans Vanaken moet de Rode Duivels thuis volgen, want hij is ook voor deze interlandbreak niet geselecteerd. Verwacht hij nog een comeback? Bij HUMO maakt hij duidelijk van niet.

"Ik beschouw het nog altijd als een eer om opgeroepen te worden voor de nationale ploeg", aldus Vanaken. "Ondertussen ben ik er al een jaar niet meer bij. Iets langer zelfs. Dan verwacht je het niet meer. Als de bondscoach andere profielen wil, of een andere weg met meer jeugd wil inslaan, moet ik dat accepteren. Mocht ik mijn niveau niet hebben gehaald, dan zou ik het begrijpen. Maar ik héb het vorig seizoen gehaald. Zeker in de Play-Offs."

Voor bondscoach Domenico Tedesco lijkt een type als Vanaken niet voor de hand. "Hij komt uit de Red Bull-school. Al hun ploegen hebben dezelfde stijl: spelers moeten grote afstanden kunnen afleggen met hoge intensiteit. Als een trainer dat belangrijk vindt, moet ik niet verbaasd zijn dat ik niet in zijn plannen pas. In mijn ogen gaat het nog altijd om wat je doet met de bal. Dat lijkt tegenwoordig niet genoeg meer."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.