Transfervrije Victor Moses tekent bij Luton Town

OFFICIEEL: Voormalig Chelsea-aanvaller wordt ploegmaat Kaminski bij Luton Town

10 september om 14:31

Victor Moses is gepresenteerd als nieuwe speler van Luton Town. De 33-jarige Nigeriaan was transfervrij en kon daardoor opgepikt woorden door de Championship-ploeg, waar ook Rode Duivel Thomas Kaminski onder contract staat.

De voetballer zegt zelf erg blij te zijn met zijn nieuwe werkgever. "Ik had een paar aanbiedingen uit Europa, maar ik zei tegen mijn agent dat ik had besloten hier te blijven. Ik ben erg blij en vereerd om bij deze club te horen en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. En ik wil terugkeren naar waar we thuishoren, in de Premier League", vertelt Moses aan de eigen clubkanalen.

Luton Town degradeerde vorig seizoen uit de Premier League. Het nieuwe seizoen loopt nog niet voorspoedig voor The Hatters. Van de eerste vier wedstrijden werd geen duel gewonnen en daardoor bezet Luton de 23ste plek van de Championship. 

Moses maakte deel uit van de Chelsea-selectie die in 2012/13 de Europa League won, maar bracht het grootste deel van zijn negen jaar bij de Engelse club door op huurbasis bij andere teams. Hij speelde onder andere voor de Europese grootmachten Liverpool en Internazionale, evenals voor West Ham United en Stoke City in Engeland en Fenerbahçe in Turkije.

Moses speelde recentelijk in Rusland bij Spartak Moskou, waar hij in 2021 na een succesvolle uitleenperiode van Chelsea bij aansloot. De voormalige Nigeriaanse international speelde in zijn tijd bij Chelsea 128 wedstrijden, waarin hij 18 doelpunten scoorde. Hij won zowel de Premier League als de FA Cup, voordat hij in 2021 voor zo’n 4,5 miljoen pond definitief naar Moskou verhuisde, waar hij de Russische beker won.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.