Koen Casteels reageert na Frankrijk tegen Rode Duivels

Casteels verbaasde zich: "Kan niet zijn dat we dan al door beste krachten zijn"

10 september om 10:26

Koen Casteels was na de 2-0 nederlaag in Lyon teleurgesteld over het vertoonde spel van de Rode Duivels. Hij vond Frankrijk de veel betere ploeg maandagavond, al plaatste hij wel kanttekeningen bij de snel weggevloeide energie aan Belgische kant.

"Ik denk dat zij op alle vlakken beter waren", klinkt het realistisch van de doelman bij Het Laatste Nieuws. Hij vond het wel jammer dat de kansen in de beginfase niet konden worden omgezet. "In deze match moet je die dan afmaken en dat hebben we niet gedaan."

Na de tegengoal tekende zich al gauw een zeer lastige avond af voor de ploeg van Domenco Tedesco. Casteels zag dat het beter had gemoeten in balbezit. "Meer in de diepte lopen, misschien iets meer de risicoballen durven spelen op de juiste momenten: dat is iets waar we aan moeten werken", stelt hij.

Hoe het mogelijk was dat de Belgen al halverwege het eerste bedrijf door de krachten heen leken kon de keeper niet goed verklaren. "Na 25 minuten kan het niet zijn dat we al door onze beste krachten zijn. Ik denk dat het zeker mogelijk is om dat minstens tot aan de 60ste te houden."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.