Ajax - FC Utrecht gaat niet door

Nederlandse politie staakt en alweer kan een match van Ajax niet doorgaan

9 september om 19:28
Laatste update: 9 september om 19:36

Ook Ajax-FC Utrecht gaat niet door. Dat melden de clubs maandagmiddag. Dat heeft alles te maken met de aangekondigde politiestakingen. 

De politie staakt komende zondag opnieuw voor een verbeterde pensioenwet. Dat heeft drastische gevolgen voor Ajax en FC Utrecht. De burgemeester van Amsterdam heeft besloten een streep te zetten door het duel tussen beide clubs. Het duel tussen Ajax en FC Utrecht wordt beschouwd als een match met een hoog risico, waardoor er veel politie-inzet nodig is. Dat is door de aangekondigde stakingen dus niet mogelijk.

Eerder verbood de burgemeester van Rotterdam al de topmatch tussen Feyenoord en Ajax, die moest afgewerkt worden in Rotterdam. Ook dat was vanwege de politiestaking. Die wedstrijd wordt op woensdag 30 oktober ingehaald. Ook bij NAC-Ajax werd er gestaakt, maar dat betrof geen risicowedstrijd. Er vonden bovendien geen incidenten plaats bij dat duel. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.