Davy Klaassen sluit aan bij Jong Ajax

Antwerp-target Klaassen traint mee bij Ajax, contract 'nog' niet aan de orde

9 september om 18:14

Davy Klaassen traint mee bij Ajax, maar bij wel bij de beloftenploeg. Dat meldt De Telegraaf. Er is 'nog' geen sprake van een mogelijk nieuw dienstverband bij de Amsterdammers. Voor Royal Antwerp FC allicht nog hoop, The Great Old had in een eerder stadium onderhandeld met de 41-voudig international van Nederland.

Na zijn transfervrije vertrek bij Internazionale zit Klaassen nog altijd zonder club. De middenvelder kan bij Jong Ajax zijn conditie op peil houden. In eerste instantie werd gemeld dat Klaassen bij de A-kern mee zou trainen, maar dat is dus niet het geval. Van een terugkeer naar de Amsterdammers is 'nog' geen sprake. Hoe lang Klaassen mee zal trainen hangt af van wanneer de middenvelder een nieuw avontuur aangaat.

Klaassen vertrok vorige zomer transfervrij bij Ajax en tekende een éénjarig contract bij Internazionale. De middenvelder werd nooit een onbetwiste basisspeler in Italië, maar kroonde zich wel tot kampioen van de Serie A. Klaassen speelde slechts dertien competitiewedstrijden, waarvan één aan de aftrap.

Deze zomer werd Klaassen gelinkt aan een transfer naar Anderlecht en Royal Antwerp FC. Beide overstappen vonden vooralsnog geen doorgang, naar verluidt beschouwde de transfervrije middenvelder een stap naar de Jupiler Pro League als een plan B. Of er bij de Reds na het vastleggen van Dennis Praet nog altijd interesse is voor de Nederlander is niet duidelijk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.