CEO-STVV over moeizame zoektocht naar Belgische spelers

CEO-STVV over moeizame zoektocht naar Belgische spelers: “Erg gegeerd”

9 september om 17:17

Takayuki Tateishi, de CEO van STVV, vertelde tijdens de persconferentie van STVV over de moeizame zoektocht naar Belgische spelers voor STVV. Er moeten in ieder geval zes Belgische spelers op het wedstrijdblad staan en dat helpt volgens Tateishi niet mee.

Tateishi gaf aan dat Belgische spelers zeer gegeerd zijn op de transfermarkt. “Omdat je er een verplicht aantal op je wedstrijdblad nodig hebt. Het probleem is niet dat we geen Belgische spelers vinden, maar dat Belgische spelers met kwaliteit heel erg duur zijn”, citeert Het Belang van Limburg Tateishi.

Tateishi deelde dat het extra ingewikkeld is aangezien veel Belgische spelers met potentieel voor het buitenland kiezen. “Wij moeten het doen met de jongens die hier blijven. En dat zijn ofwel veteranen, ofwel hele jonge spelers zonder ervaring”, aldus Tateishi.

Volgens de CEO van STVV is het aan de Kanaries zelf om spelers op te leiden in hun academie. “Dat is een fenomeen waar veel clubs in België mee geconfronteerd worden. Iedereen zit in hetzelfde schuitje.”

“Tegelijk willen we spelers als Bertaccini, iemand met veel groeipotentieel, blijven aantrekken. Maar daar heb je ook wat geluk bij nodig. Ze lopen ook niet bij bosjes rond. Zo eenvoudig is het dus allemaal niet”, besloot Tateishi.