Eerste keer als analist Alderweireld bij Frankrijk – Rode Duivels

Analist Alderweireld bij Frankrijk – Rode Duivels: “Voelt als eerste schooldag”

9 september om 16:01
Laatste update: 9 september om 16:12

Toby Alderweireld, de kapitein van Royal Antwerp FC, staat voor zijn eerste klus als analist bij de Nations Leaguematch tussen de Rode Duivels en Frankrijk. De manschappen van bondscoach Domenico Tedesco gaan op bezoek bij de Fransen en Alderweireld geeft aan gezonde spanning te hebben.

In het ochtendprogramma ‘Sven & Anke’ blikte Alderweireld vooruit op zijn klus als analist tijdens de match van de Rode Duivels. “Mijn kinderen hadden vorige week hun eerste schooldag en voor mij voelt het ook wel een beetje zo. Natuurlijk klets ik al heel mijn leven over voetbal, maar dit is toch nog iets anders”, citeert Het Laatste Nieuws Alderweireld.

Alderweireld geeft aan spanning te ervaren voor zijn eerste job als analist van de Rode Duivels. “Noem het gezonde spanning. (lacht) Mijn doel is vooral om de zaken uit te leggen vanuit het oogpunt van de spelers. Ik denk dat dat wel kan helpen”, besluit Alderweireld.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.