Praet naar Antwerp, maar: "Hij is ook geen Alderweireld of Nainggolan"

7 september om 20:17

Royal Antwerp FC kon in het slot van de transferperiode toch nog uitpakken en wist Dennis Praet terug naar België te halen. De middenvelder moet voor extra creativiteit gaan zorgen, al zag Patrick Goots toch een groter pijnpunt bij Antwerp.

"Versterking in de spits was harder nodig", is Goots duidelijk bij Gazet van Antwerpen. "De Roeck en velen met hem zullen bidden dat Janssen niets overkomt. Maar iedereen weet ondertussen: Janssen speelt, in al zijn enthousiasme – óók in defensief opzicht – op het randje en soms erover, waardoor hij doorheen het jaar wel eens een schorsing oploopt."

Voor de ex-spits is het duidelijk dat het scorend vermogen bij Antwerp voorlopig beperkt blijft. Zelfs met de komst van Praet e nu bij. "Hij zal er volgens mij eveneens geen tien inschieten. Zijn kwaliteiten liggen elders. Aan hem om te bewijzen dat hij zijn Gouden Schoen-vorm van tien jaar geleden nog kan evenaren", klinkt het.

Goots gelooft ook dat Praet een zeer waardevolle aanwinst is voor The Great Old, maar hij wil er ook geen absolute topper van maken. "We moeten hem niet in het rijtje zetten naast andere grote namen zoals Alderweireld of Nainggolan", besluit hij nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.