De Bruyne tempert hype rond Duranville: "Doe rustig"

Mede-Duivels temperen rond Duranville: "Iemand vroeg of hij Gouden Bal kon winnen"

9 september om 14:35

In de overtuigende 3-1-zege van de Rode Duivels tegen Israël viel onder meer de invalbeurt van Julien Duranville op. De vleugelaanvaller pakte uit met enkele kwieke acties. Hier en daar wordt de Brusselaar al de hemel ingeschreven, maar zijn collega's houden die druk af.

De nieuwe Jérémy Doku. Of nog straffer: de verbeterde versie. Op een invalbeurt van hoop en al twintig minuten heeft Duranville de Belgische voetbalvolger doen dromen. Kevin De Bruyne wil die verwachtingen temperen. "Doe maar rustig met die jongen. Donderdag vroeg iemand of hij de Ballon d'Or op een dag kon winnen", schetst hij de vluchtigheid van de voetbalwereld bij Het Laatste Nieuws. Eerst bevestigen is met andere woorden de boodschap.

Ook Wout Faes reageerde eerder laconiek op de vragen rond Duranville. "Nog een winger, hé", kon hij een glimlach niet onderdrukken. "Daar hebben we weelde zat." Faes denkt daarbij onder meer aan Doku, Johan Bakayoko en Dodi Lukebakio. "Wie de snelste is, hij of Jeremy? Geen idee. Ik alleszins niet", maakte de mandekker zich er nogmaals met een grapje vanaf.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.