'Enkele honderden Belgische fans voor Rode Duivels'

'Zo'n 400 supporters reizen naar Lyon af voor confrontatie Duivels met Frankrijk'

9 september om 14:17

Het Groupama Stadium in Lyon vormt maandagavond het decor voor Frankrijk - België in de Nations League. Aan Franse zijde hoeft men geen uitverkocht stadion te verwachten en ook de Belgische voetbalfan loopt niet helemaal storm. Zo'n 400 supporters reizen af naar Lyon.

Het Laatste Nieuws schat het aantal Belgische kijklustigen dus op ongeveer 400. In het verleden durfden dat er al eens een stuk meer te zijn, zeker in een topaffiche als Frankrijk. De reden daarvoor zou wel eens bij de timing kunnen liggen. Net na de zomervakantie hebben veel mensen het even gehad om te reizen. Bovendien is het maar de vraag in hoeverre de slechte resultaten op het EK een rol spelen.

In ieder geval, maandagavond worden in totaal tussen de 40.000 en 50.000 toeschouwers verwacht in Lyon. Van hen zal dus ongeveer één procent de Belgische nationaliteit dragen. Beide landen staan onder druk. Frankrijk verloor op de openingsspeeldag van deze Nations League al met 1-3 van Italië, toen nog in Parijs. De Rode Duivels wonnen wél, maar na het ontgoochelende EK willen de fans nu ook eens een goede prestatie tegen een topland zien.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.