"Rode Duivels hebben nood aan overtuigende prestatie tegen Frankrijk"

9 september om 12:00

De Rode Duivels spelen maandagavond tegen Frankrijk. Peter Vandenbempt hoopt op revanche na de zure nederlaag op het EK, maar dan moet bondscoach Tedesco uit een vaatje tappen.

"De coach en de spelers willen graag een streep trekken onder dat mislukte EK", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Daar zijn een aantal zaken voor nodig: een zege tegen Israël en tekenen van beterschap, van een België dat weer wil voetballen zoals de eerste maanden onder Domenico Tedesco. Het was vrijdag verre van perfect en het was niet allemaal geweldig, maar er was beterschap. Maar België heeft nood aan een overtuigende prestatie tegen Frankrijk."

Vandenbempt hoopt vooral op een offensiever België. "De Belgen moeten laten zien dat ze geleerd hebben, zoals Tedesco zegt, uit de nederlaag tegen Frankrijk. Ze moeten weer met lef en zelfvertrouwen voetballen en ze moeten individueel en collectief beter verdedigen. Als dat ook gekoppeld kan worden aan een mooi resultaat tegen toch de boeman van de nationale ploeg, dan zou dat geweldig zijn."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.