Al Arabi strikt Rodri, 'deal met Ziyech van de baan'

Al Arabi presenteert Sánchez: 'transfer Ziyech is van de baan'

9 september om 08:05

Een vertrek van Hakim Ziyech bij Galatasaray lijkt deze zomer van de baan. De ex-Ajacied stond in de nadrukkelijke belangstelling van Al Arabi, maar de Qatarese club heeft zich inmiddels versterkt met Rodri Sánchez.

De 24-jarige Spaanse buitenspeler komt over van Real Betis, dat naar verluidt zo'n acht miljoen euro ontvangt. Hij is vermoedelijk het alternatief voor Ziyech, die eerder nog hard op weg leek naar Al Arabi. De Marokkaanse international stond open voor een vertrek bij Galatasaray, waar hij niet langer verzekerd lijkt van een basisplaats, en baarde opzien door op Instagram allle berichten over de Turkse topclub te verwijderen.

Inmiddels zouden Ziyech en Galatasaray zich ermee verzoend hebben dat de 31-jarige spelmaker in ieder geval tot januari in Istanbul blijft. In de winter zal hij alsnog aansturen op een transfer, mocht hij niet de gewenste speeltijd krijgen, schrijft althans het Turkse Sporx. Trainer Okan Buruk heeft hem ondertussen gewoon ingeschreven voor Europees voetbal.

Ziyech ligt nog tot medio 2025 vast bij Galatasaray. Als hij dit seizoen minimaal vijftien duels speelt en geen zware knieblessure oploopt, dan wordt het contract automatisch met één jaar verlengd. Ziyech werd eerder in de wandelgangen gelinkt aan een mogelijke terugkeer naar Ajax, maar daar bleek geen sprake van.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.