Marc Degryse over opstelling Rode Duivels tegen Frankrijk

Degryse stelt wissel voor bij Rode Duivels: "Ik zou hem toch in de ploeg brengen"

8 september om 15:05

De Rode Duivels wisten de eerste interland na het EK met 3-1 te winnen van Israël. Kevin De Bruyne (2x) en Youri Tielemans waren verantwoordelijk voor de beide doelpunten. Marc Degryse stelt voor de partij tegen Frankrijk toch enkele wissels voor.

De overwinning tegen Israël was niet helemaal overtuigend, maar voor Degryse is dat niet het signaal om voor de wedstrijd tegen Frankrijk ook veel wissels door te voeren. "Neen, zeker niet. Ik zou eventueel overwegen om Meunier in de ploeg te brengen in plaats van Castagne. En misschien Bakayoko of De Ketelaere als vervanger voor Lukebakio. Maar meer niet", aldus Degryse bij Het Laatste Nieuws.

Aan het centrale duo zou Degryse geen wijzigingen doorvoeren. Dit ondanks dat Domenico Tedesco hier met Sebastiaan Bornauw en Zeno Debast  hiervoor voldoende mogelijkheden heeft. "Ik zou niets veranderen aan het centrale duo. Debast speelt niet bij Sporting Lissabon. Ik vind dat we op ons sterkst moeten staan."

Op linksachter kreeg Maxim De Cuyper minuten tegen Israël en tegen Frankrijk laat Degryse hem ook staan. "Voor De Cuyper zou het een goede test zijn. Binnenkort gaat hij constant tegen ploegen en jongens van Champions League-niveau spelen. Laat hem maar staan", besluit Degryse. De Cuyper is er echter door een blessure niet bij, waardoor Tedesco wel zal moeten wisselen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)