Marc Coucke reflecteert op transferperiode bij RSC Anderlecht

Aan geld lag het volgens Coucke niet bij RSCA: "Was voldoende budget vrijgemaakt"

8 september om 10:46

Op zijn persoonlijke Instagram beantwoordde Marc Coucke zaterdag enige vragen van fans en andere geïnteresseerden. Vooral over de moeizaam verlopen transferperiode van RSC Anderlecht kreeg hij de nodige kritiek te verduren.

Er werd weinig verkocht en dus kon er ook weinig worden uitgegeven, zo was de lezing van CEO Sports Jesper Fredberg. Maar volgens Coucke was er nog een reden voor het uitblijven van aansprekende transfers. "Vermoedelijk omdat ze de perfecte profielen niet vonden en het toptarget niet is doorgegaan", legde hij uit.

Het geld was dus het probleem niet, het kon worden uitgegeven als de juiste speler(s) bereid waren gevonden naar het Astridpark te komen. "De aandeelhouders, waar de sfeer onderling top is, hadden voldoende budget vrijgemaakt", aldus Coucke.

Toch zag hij daarin ook een positief aspect, er zijn namelijk niet onnodig risicovolle uitgaven gedaan door de technische leiding. Er is geen paniekvoetbal gespeeld op de transfermarkt. "Het wordt geapprecieerd dat ze niet zijn beginnen spenderen om te spenderen", klinkt het van de grootaandeelhouder.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.