Voormalig RSC Anderlecht-speler Joshua Zirkzee krijgt lof in Nederland

Ook in Nederland genieten ze nu van Zirkzee: "Een hele fijne voetballer"

8 september om 12:16

Voormalig RSC Anderlecht-speler Joshua Zirkzee heeft zaterdag zijn visitekaartje afgegeven in het Nederlands elftal. In de Nederlandse media reageerde men lyrisch op het optreden van de spits van Manchester United, die in het Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina goed was voor een doelpunt en een assist.

Ondanks zijn hoofdrol zal Zirkzee tegen Duitsland op de bank plaatsnemen. Brian Brobbey krijgt dinsdag de kans, kondigde Ronald Koeman al aan aan. "Ik heb zelden een jongen van 21 (23 jaar, red.) gezien die het zo op een rij heeft", steekt een enthousiaste ex-speler Hans Kraay van wal bij ESPN. "Gravenberch, Reijnders, Schouten en Simons waren heel goed, maar dat komt allemaal een beetje door hem. Je kan met hem zó fijn voetballen."

Kraay gaf voor de wedstrijd nog aan dat hij soms wat gif mist bij Zirkzee. "Maar ik denk dat hij het type kan zijn dat elk jaar minimaal twintig goals maakt. Hij was vanavond gewoon heel goed, of hij nou wel of niet inzakt. Een hele fijne voetballer om mee samen te spelen."

Zirkzee grijpt zijn kans door de afwezigheid van Memphis Depay. "Ze zijn wel met elkaar te vergelijken, want Memphis is ook niet iemand die in de punt blijft staan", stelt Kraay. "Ze zakken allebei soms terug uit de spits."

Kraay roemt de 'zachte voetjes' van Zirkzee, die volgens de analist betrokken was bij de mooiste aanval van de avond. De spits gaf mee aan Tijjani Reijnders, die vervolgens de lat trof. "Hij geeft hem met precies de juiste snelheid, zodat Reijnders met zijn binnenkant kan krullen. Zirkzee is zó intelligent. Hij geeft hem niet alleen in de loop mee, hij geeft hem ook nog zo dat hij niet te hard is en op de linker van Reijnders komt. Dat vind ik zo mooi."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.