Koeman: 'Brobbey start tegen Duitsland'

Zirkzee is basisplek bij Oranje alweer kwijt: 'Brobbey speelt tegen Duitsland'

8 september om 10:30

Bondscoach Ronald Koeman van Nederland gaf zaterdag Joshua Zirkzee zijn eerste basisplek bij Oranje en de ex-spits van RSC Anderlecht beschaamde dat vertrouwen niet. Hij tekende voor zijn eerste interlandgoal in een partij die Nederland met 5-2 won. Toch komt Zirkzee dinsdag tegen Duitsland zeker niet aan de aftrap. Brian Brobbey van Ajax krijgt de voorkeur.

"Ik wil ze beiden zien. Brobbey speelt tegen Duitsland", onthult Koeman bij de NOS, voorafgaand aan het duel met Bosnië. Betekent het dat Wout Weghorst Plan B is? "Dat zou je kunnen zeggen, maar Wout heeft ook bewezen dat hij vanaf het begin kan spelen." Toch zal de kersverse Ajax-aanwinst deze twee duels niet aan de aftrap verschijnen. "Omdat hij, buiten twee invalbeurten van acht minuten, een heel onrgelmatige voorbereiding heeft gehad. En nogmaals, ik wil de andere twee zien."

Koeman legt uit wat hij zaterdagavond van Zirkzee verwacht. "Hij moet zijn spel spelen. Het is vaak afhankelijk van het type wedstrijd. Hij heeft de kwaliteiten om in de bal te spelen, maar ik verwacht dat hij dat vanavond iets minder moet doen. Ik verwacht dat we vrij veel op één helft zullen spelen. Dan moet je lengte maken en op de juiste momenten in de zestien zijn."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.