Engeland verslaat Ierland door 'overstappers'

Uitgerekend Rice en Grealish helpen Engeland voorbij 'hun' Ierland

7 september om 20:24

Engeland heeft de beladen Nations League-wedstrijd tegen Ierland gewonnen. Uitgerekend de Engels-Ierse Declan Rice en Jack Grealish maakten zaterdag in Dublin het verschil voor The Three Lions: 0-2.

Engeland eindigde vorig jaar teleurstellend onderaan in een poule met Italië, Hongarije en Duitsland. De ploeg van interim-bondscoach Lee Carsley moet zich nu via Divisie B weer terug zien te knokken naar Divisie A. De start was in ieder geval goed, want de Engelsen waren een maatje te groot voor Ierland. Rice opende al na elf minuten de score. Dat de Arsenal-middenvelder in 2018 nog drie interlands voor The Boys in Green speelde voor hij een interlandswitch maakte, was extra zout in de Ierse wonden. Hij werd het hele duel uitgefloten, maar dat mocht dus niet baten.

Sterker nog, Rice stond na 26 minuten ook aan de basis van de 0-2. Hij leverde de assist op Grealish. Ook de aanvaller van Manchester City heeft bovendien Ierse roots. Hij kwam uit voor de Ierse jeugdteams. Net als Rice werd Grealish getrakteerd op fluitconcerten.

Ondertussen verzuimde Engeland om na die snelle goals door te drukken. Ierland werd niet echt meer in verlegenheid gebracht, maar wist zelf ook nauwelijks voor het doel van Jordan Pickford op te duiken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.